MENDELSSOHN 200-vuotta!

Juhlakonsertti Turun Mikaelinkirkossa su 23.8.2009


Mendelssohn merkitsee monille lähinnä häämarssia. Mutta kuka onkaan säveltäjä tämän suuren hitin takana? Tänä vuonna 200-vuotisssyntymäpäiväänsä juhlivan Felix Mendelssohn Bartholdyyn pääsee tutustumaan juhlakonsertissa Mikaelinkirkossa sunnuntaina 23.8.2009 klo 18.00. Urkutaiteilija Ilpo Laspas ja mezzosopraano Sanna Mansikkaniemi tarjoilevat Mendelssohin kauniita sulosäveliä romantiikan hengessä.

Mozartin ohella säveltäjä-pianisti-urkuri-kapellimestari Mendelssohn on ollut yksi musiikinhistorian suurimpia lapsineroja. Hän ihaili suuresti J. S. Bachia ja kaivoi uudelleen Bachin tuolloin jo unohtuneita sävellyksiä. Matteus-Passiota ei kukaan ollut esittänyt Bachin kuoleman jälkeen kunnes Mendelssohnin johtama uusintaesitys herätti sen sadan vuoden ruususen unesta. Nykyään vuorostaan Mendelssohnia ollaan ”löytämässä uudelleen” ja häämarssin ohella muutkin teokset herättävät suurta ihastusta.

Elias ja Paulus ovat Mendelssohnin säveltämiä suuria oratorioita Bachin hengessä ja juhlakonsertissa kuullaankin aarioita Eliaksesta. Urkusooloina kuullaan Isä meidän -koraalin teemaan sävelletty Sonaatti nro 6 sekä kaksi preludia ja fuugaa. Alunperin pianolle sävelletyt Sanattomat laulut kuuluvat Mendelssohnin rakastetuimpiin teoksiin. Nyt niistä kuullaan versiot uruille ja viululle kun Sanna vaihtaa konsertissa laulun viuluun.

Katso täältä juliste!