TAIVAALLA LOISTAVAT TÄHDET

Sanna Mansikkaniemi, laulu ja viulu

Kaisa Suutela-Kuisma, urut


Ohjelmassa on tunnetumpia sävelmiä Jean Sibeliukselta ja Yrjö Kilpiseltä sekä turhaan unholaan jääneitä helmiä Axel von Kothenilta.

Kuvaelmamusiikiksi tarkoitettu, suomalaista taisteluhenkeä sortovaltaa vastaan sävelletty Finlandia lienee Jean Sibeliuksen eniten soitettuja teoksia. Se soi komeasti myös uruille sovitettuna. Konserttiohjelmassa on myös Sibeliuksen Preludium, Postludium ja Intrada uruille sekä viulusävellykset Romanssi ja Rondino.

Yrjö Kilpinen tunnetaan parhaiten yksinlauluistaan ja hän oli 1930- ja 40-luvuilla Sibeliuksen jälkeen kansainvälisesti tunnetuin säveltäjämme. Hänen laulunsa ”Äiti” kertoo koskettavan tarinan äidistä joka rukoilee, että saisi sodassa loukkaantuneen poikansa takaisin. Axel von Kothen on pienten lyyristen muotojen mestari jonka suloinen Ave Maria yltää samoille viivoille suosituimpien Ave Maria -sävellysten rinnalla.

Kaisa Suutela-Kuisma (s.1968) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta 1993. Vuonna 1996 hän suoritti sekä urkujensoiton että laulun A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin. Kaisa Suutela-Kuisma on opiskellut urkujensoittoa Folke Forsmanin ja Kari Jussilan johdolla, sekä osallistunut useille mestarikursseille kotimaassa ja ulkomailla. Laulua hän on opiskellut Aulikki Eerolan ja cembalonsoittoa Elina Mustosen johdolla.

Kaisa Suutela-Kuisma konsertoi aktiivisesti sekä soolokonsertein että kamarimuusikkona. Hänet tunnetaan monipuolisena muusikkona joka esiintyy urkurina, laulajana, cembalistina, pianistina ja viulistina. Nykyisin hän toimii kirkkomuusikkona Salo-Uskelan seurakunnassa.

 

Konserttipaikat

11.02.2009 Kosken Tl kirkko
15.02.2009 Perniön kirkko